NFÜ

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Ez az oldal Európai Uniós támogatás igénybevételével készült.Pályázatról

MAG Zrt.

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ez az oldal Európai Uniós támogatás igénybevételével készült.
Gyakran Ismételt kérdések
Biyo.hu Termékeink Termékek C-vitamin 250 mg

C-vitamin 250 mg C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő tabletta

c-vitamin-250

Nem kellő C-vitamin ellátottság esetén - mivel a C-vitamin vízoldékony vitamin, a szervezetből gyorsan kiürül - hiánybetegség alakulhat ki. Az egyik legismertebb C-vitamin hiánybetegség a skorbut, mely főleg a régi idők tengerészei között volt gyakori, akik a hosszú tengeri utakon nem jutottak friss zöldséghez - gyümölcshöz, azaz C-vitaminhoz.


60 db tabletta/doboz Nettó tömeg: 36,0 g. Javasolt napi adag: 2 x 1 tabletta a reggeli és esti étkezéssel egyidőben.

C-vitamin (Aszkorbinsav) nyugodtan nevezhető "magyar vitaminnak" is, mivel a világon először, tiszta formában Szent-Györgyi Albert állította elő a Szegedi Egyetemen. Ezért a felfedezéséért kapta meg néhány évvel később a Nobel-díjat.

C-vitamin feltétlenül szükséges az emberi szerezet egészséges működéséhez. Szervezetünk nem képes C-vitamint előállítani, szükséges mennyiségét a táplálkozással kell biztosítanunk. Mivel a C-vitamin úgynevezett vízoldékony vitamin, szervezetünk nem képes raktározni, a fel nem használt mennyisége a vizelettel kiürül, folyamatosan gondoskodnunk kell beviteléről. Közismert a C-vitamin immunrendszer erősítő és antioxidáns tulajdonsága, ezért a téli vitaminhiányos, fertőzésveszélyes időszakban a C-vitamin kiegészítés feltétlenül javallott. Különösen gyermekek és idősek kerülnek gyakran C-vitamin hiányos állapotba, ezért részükre különösen fontos a megfelelő C-vitamin bevitel.

Kevesen tudják, hogy a legnagyobb C-vitamin "gyilkos", a dohányzás. Egy cigaretta méreganyag tartalmának semlegesítésére kb. 100 mg C-vitamint használ el szervezetünk. Hasonló a helyzet az alkoholfogyasztással is. A nagyivók több C-vitamint használnak el és ürítenek ki, mint azok akik nem vagy csak mérsékelten fogyasztanak alkoholt.

Az év során, a téli időszakot kivéve, gyermekeknek napi 250 mg, felnőtteknek napi 500 mg a javasolt biztonságos bevitel. Téli időszakban, különösen meghűléses járványok idején célszerű ezeket az adagokat a duplájára emelni. Ilyen magas hatóanyag és alacsony árfekvésű C-vitamin tartalmú termékek nincsenek a hazai piacon.

A C-vitamin 250 mg tablettával jelentős mennyiségű c-vitamin juttatható a szervezetbe.

Statisztika

Members : 1
Content : 294
Content View Hits : 212283

BejelentkezésLátogatók

We have 13 guests online
Website Security Test